Succesvolle ROPARUN 2024!

Het afgelopen Pinksterweekend heeft Team 031 Lingewaard zich weer met veel enthousiasme in het Roparun avontuur gestort. Vanaf de start op Vliegveld Twente in Enschede tot aan de finish op de Coolsingel in Rotterdam is er maar liefs zo’n 560 km afgelegd.

De vrijdag voorafgaande aan het Pinksterweekend vertrok de Lingewaardse Roparun caravaan, bestaande uit drie campers, één lopers bus, proviand en vijfentwintig teamleden richting het startterrein in Enschede. Daar hebben we de eerste nacht doorgebracht. Maar voordat het zover was, werd bij vertrek al na een paar honderd meter rijden een pitstop gemaakt op de Paddepoel in Angeren. Coach Gerdien Jansen nam ons mee de prachtige natuur in bij de boerderij van haar ouders waar we even stilstonden bij ons gezamenlijke doel voor dit weekend. Als spirituele steun tijdens de run gaf zij ieder van ons een mooie krachtsteen mee, de Labradoriet. Een prachtig gebaar waardoor we nog gemotiveerder vertrokken richting Enschede om van onze missie weer een geslaagde actie te maken.

Zo’n Roparun weekend heeft elke keer weer iets magisch! Het is een non-stop estafette waarin dag en nacht verdwijnen en geruisloos overgaan in etappes van Team 1 en Team 2. Iedereen werkt keihard om alles op rolletjes te laten verlopen en volgt een ritme van telkens zo’n vijf á zes uur waarin het ene team actief is en het andere uitrust, eet en wordt gemasseerd. Het is een weekend waarin het gezamenlijke doel een bijna vanzelfsprekende saamhorigheid creëert. Er worden bijzondere momenten beleeft, die vaak gepaard gaan met veel gelach maar soms ook met een traan. Er ontstaat als vanzelf, een aan outsiders niet uit te leggen, Roparun-bubbel waarin vriendschappen ontstaan en nieuwe teamleden zich binnen no time ‘part of the family’ voelen. Een familie waarin ieder op zijn eigen unieke wijze een steentje bijdraagt met maar één doel; samen zoveel mogelijk geld ophalen om ‘leven te kunnen toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

 

Deze Roparun editie mocht Ivo Molthof als eerste loper van Team 031 starten vanaf Vliegveld Twente. En dat is altijd weer een sfeervolle happening! Liesbeth Koster-Willemsen ging als eerste van ons team over de finish in Rotterdam. Een fantastische, persoonlijk prestatie omdat zij vorig jaar niet mee kon aangezien ze nog herstellende was van haar behandeling van borstkanker. Traditiegetrouw zijn we met z’n allen de Coolsingel opgegaan waar we onze mooie prestatie konden vieren en hebben genoten van het applaus.

Roparun 2024 zit er weer op. En wat zijn we trots op ons team en het overweldigende bedrag wat we met z’n allen bij elkaar hebben gebracht. Maar liefs € 40.860,- staat er op de teller! Wij willen alle sponsoren https://www.031lingewaard.nl/sponsoren, familie, vrienden en fans van Team 031 Lingewaard dan ook hartelijk bedanken voor alle bijdragen in wat voor een vorm dan ook! Onze speciale dank gaat uit naar de organisatie van de doorkomst en thuiskomst in Angeren en de medewerkers van de Letste Stuyver die er ook dit jaar weer een geweldig feest van hebben gemaakt.

Nu is het tijd om uit te rusten, om na de zomervakantie onze schouders er weer onder te zetten voor Roparun 2025. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg ons dan op Instagram via @031lingewaard en op Facebook via @roparunlingewaard.

Naar het overzicht

Onze inzamelingsacties