OPBRENGST LAMPIONNENACTIE 2023

Ongelooflijk! Wat een geweldige opkomst was er afgelopen vrijdag tijdens de lampionnenceremonie bij het Dominicanenklooster in Huissen. Deze herdenkingsbijeenkomst werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door ROPARUN Team 031 Lingewaard om geld in te zamelen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Het was een hartverwarmende avond waarop we samen hebben stilgestaan. Samen in gedachten bij een naaste die op dit moment strijd tegen kanker. Samen in liefdevolle herinnering aan een overleden dierbare die de strijd tegen deze ziekte niet heeft overleefd. Maar ook samen in een moment van aandacht voor wat stichting ROPARUN kan betekenen voor mensen met kanker en hun naasten. Teamlid Geert Bouwman heeft dit prachtig verwoord. Daarnaast wist teamlid Chantal Hageman ons te ontroeren met haar persoonlijke verhaal over haar vriendin die vorig jaar het leven heeft moeten loslaten.

Hoe belangrijk die kleine lichtpuntjes kunnen zijn in de vaak zware periode van behandelingen en onzekerheid staat voor stichting ROPARUN als een paal boven water. Dát is waar Team 031 Lingewaard zich al jaren voor inzet.

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

Betoverend om op deze avond te ervaren dat het geven van licht, gesymboliseerd door het doneren van een lampion, zoveel saamhorigheid, kracht en liefde teweeg kan brengen. En hopelijk een sprankje hoop en verlichting zal brengen aan hen die het moeilijk hebben. We zijn dan ook erg blij en dankbaar voor de vele gedoneerde lampionnen die tezamen hebben gezorgd voor de fantastische opbrengst van € 850,- voor stichting ROPARUN.

Kijk hier voor de foto's.

Naar het overzicht

Onze inzamelingsacties