Gedenkwaardige ROPARUN 2023

Het is al weer een tijdje geleden dat we na twee dagen doodmoe (naast de fysieke prestatie die energie kost doe je namelijk bijna geen oog dicht tijdens deze non-stop estafette) maar voldaan en apetrots de finish van de Roparun 2023 passeerden op de Coolsingel in Rotterdam.

Na een jaar vol voorbereidingen was het vrijdag 27 mei zo ver. Voor de vijftiende keer vertrok de caravaan van Team 031 Lingewaard richting vliegveld Twente. Een team bestaande uit drie campers, een lopers-bus, acht lopers, vier fietsers, twee dames voor de catering, een aantal sportmasseurs, zes chauffeurs en mij als fotograaf. Vliegveld Twente was net zoals vorig jaar de startlocatie van de Roparun, ook wel “de run op het leven” genaamd.

Maar voordat we écht op weg gingen werd er een detour gemaakt waardoor we met z’n allen bij de Mariakapel op ’t Heuveltje belandden. Ook teamleden die om persoonlijke redenen deze run niet mee konden waren onderweg aangesloten. We werden ontvangen met prachtige gitaarmuziek door Rik van Dalen en toegesproken door onze teamcaptain Peter van Dalen. Voor Peter was het zijn 10e editie, een prachtige mijlpaal! Zijn emotionele woorden kwamen binnen in onze harten en de muziek ontroerde ons. Mooi om even samen stil te staan. Alleen met onze eigen gedachten en gevoelens, maar toch ook samen. Verbonden door maar één gezamenlijk doel dit Pinksterweekend: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Als uitzondering op de regel overnachtten we op de vooravond van de start van Roparun 2023 op het startterrein bij vliegveld Twente. Daar bivakkeerden we samen met zo’n vijfentwintig andere teams waarmee we in de avond een gezellig feestje vierden in de daarvoor bestemde feesttent. Na enkele biertjes werd het uiteindelijk toch de hoogste tijd om ons bed op te zoeken en een laatste kans te pakken op wat nachtrust voordat de rollercoaster van start zou gaan.

Het startschot voor Team 031 klonk op zaterdag om exact 12:00 uur. Anita Bouwmeister, die voor de vijfde keer deelnam, mocht het spits afbijten en als eerste loper namens Team 031 van start gaan. Het weer was fantastisch, iedereen voelde zich lekker en we waren hierdoor nog meer gemotiveerd om er samen weer wat moois van te maken deze run. Natuurlijk heeft ieder teamlid zijn eigen beweegredenen om mee te doen, maar deze editie was voor Team 031 toch wel extra speciaal. Teamlid Liesbeth kreeg een aantal weken voor de run te horen dat zij was getroffen door borstkanker. Een enorme klap voor haar en haar gezin, maar ook voor ons als team. Er moest worden geschoven in de rolverdeling binnen het team maar we konden gelukkig terugvallen op de hulp van een aantal oud teamleden die direct voor ons klaarstonden. Écht geweldig! Gelukkig gaat het nu goed met Liesbeth en is zij herstellende van haar operatie. De vooruitzichten zijn gunstig en dat stemt ons hoopvol en blij.

Al met al was het een mooie run met een aantal nieuwe teamleden die hun stinkende best deden en zich niet uit het veld lieten slaan door hun onervarenheid met het fenomeen Roparun. En wát een mooie momenten hebben we samen beleefd! De fenomenale doorkomst in Angeren spande daarin toch wel de kroon. Samen met zo’n 150 andere teams mochten we zaterdag rond middernacht dwars door café ‘De Letste Stuyver’ in Angeren rennen. Het werd zelfs uitgezonden in het tv- programma ‘Hart van Nederland’ op SBS6. Ook TV Gelderland wist ‘De Letste Stuyver’ te vinden. Hoe gaaf dat al onze vrienden en familieleden ons daar stonden aan te moedigen. Dat gaf ons vleugels! Natuurlijk hadden we graag even mee gefeest, maar na een paar flitsende interviews met een aantal teamleden moesten we toch écht weer door. Door, met de run op het leven! Samen vormden we een goed geoliede machine waarmee we toch maar weer ruim €19.000,- bij elkaar wisten te brengen voor stichting Roparun. Een fantastisch bedrag waar we heel erg trots op zijn. Mede dankzij de steun van al onze sponsoren en vrijwilligers hadden we dit natuurlijk niet gered. Hiervoor zijn we hen dan ook ontzettend dankbaar. Op naar Roparun 2024!

Naar het overzicht

Onze inzamelingsacties