De Dubbele Marathon


Graag vragen wij jullie aandacht voor het boek 'De Dubbele Marathon' geschreven door Tom van Beusekom. Tom had ongeneeselijke slokdarmkanker en heeft dit boek geschreven tijdens zijn ziekteproces. Huissenaar en spreekstalmeester tijdens de jaarlijkse MINIRUN in Angeren, Harry van Ginkel, kende Tom goed. Harry heeft ons zijn verhaal verteld en verzocht om aandacht aan het boek van Tom te schenken aangezien een groot gedeelte van de verkoopopbrengst naar Kankeronderzoek gaat. Daar hebben we niet lang over na hoeven te denken.

Harry van Ginkel over Tom van Beusekom

Harry leerde Tom kennen tijdens een wedstrijd in Duiven.
"Tom was een ambitieus hardloper, aldus Harry. Hij besloot zich aan te sluiten bij de bekende Olympisch coach Titus Fierkens, om zo zijn doelen te bereiken. In 2021 liep hij nog een mooie Marathon in Amsterdam, hij herstelde daar niet goed van en was in de veronderstelling dat dit kwam door de inspanningen van de Marathon. Daarna liep hij nog een wedstrijd in Duiven die hij won, maar het ging niet makkelijk! Kort daarna heeft hij de huisarts geconsulteerd en vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling. Tom had ongeneeslijke slokdarmkanker, uitgezaaid naar lymfeklieren en lever.

Hij besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en met alle kracht die hij in zich had probeerde hij zijn ellendige situatie om te zetten in iets positiefs. Hij heeft zich tijdens zijn ziekteproces volledig ingezet om patiënten met hetzelfde lot te ondersteunen waar het kon. Dit heeft geresulteerd in het schrijven van het boek 'De Dubbele Marathon' waarin hij beschrijft hoe zijn leven is verlopen en hoe hij met deze ziekte is omgegaan.

Het boek kenmerkt zich in positiviteit en het ondersteunende karakter voor wie ook worstelt met deze ziekte. Inmiddels is Tom overleden. Zijn lichaam heeft hem in de steek gelaten. Tom zal door mij herinnerd worden als een topper, zeker op mentaal gebied.

Hij heeft mij nog verzocht om alle Roparunners te bedanken voor hun inzet voor ondersteunende zorg voor mensen die met deze verschikkelijke ziekte kampen."

Aldus, Harry van Ginkel.

Tom is op 09-01-2024 op 33 jarige leeftijd overleden.


Het boek 'De Dubbele Marathon' is te bestellen via deze link.

Onze inzamelingsacties