Activiteiten

Activiteiten

Roparun 2021

Oefenrun

22-05-2021

Oefenrun

Drukke tijden voor ons team, zaterdag 22-05-21 stond de oefenrun op het programma, een soort van generale repetitie voor de “echte” Roparun.

Hierbij een impressie van hoe een nieuw  team lid deze dag heeft ervaren:

Eindelijk was het dan zo ver, we mochten weer eens echt wat doen, meer dan alleen maar meetings via Teams of via de groepsapp zaken met elkaar delen en bespreken en dat voelde goed dat merkte je bij ieder lid van dit dynamische team.

Op deze zaterdagochtend verzamelden we om 11.00 uur bij Sjaak Arnts op de Kampsestraat 5 in Angeren. De weersvoorspellingen waren niet gunstig, zachtjes uitgedrukt en menigeen is zeiknat geworden, de chauffeurs uitgezonderd (daarover later iets meer).

Met 3 gehuurde busjes, 4 chauffeurs, 4 fietsen, 8 lopers, fotograaf, fysiotherapeuten en een team navigators, een motivator en natuurlijk de dames van de catering gingen we op pad.

De voorbereiding was goed, dat wat niet goed was of net even iets minder geregeld, werd ter plaatse met veel enthousiasme alsnog rechtgezet, dat tekende deze dag, voor menigeen bekend terrein voor de leden die er voor de eerste keer bij waren, bijzonder om mee te maken. Geen gezeur, geen geklaag, maar met inzet en passie deze dag volbrengen.

De route was mooi, via Elst, Homoet, Doorwerth, Arnhem, de Veluwe, Hoenderloo, Laag Soeren, Dieren, Rozendaal, Velp, Arnhem, Huissen, Bemmel, Haalderen, Gendt en Angeren hebben we onze kunsten kunnen vertonen aan elkaar, met elkaar en soms tegen elkaar, maar wel met passie, enthousiasme en een enorme geestdrift.

Vertrokken vanuit Angeren en bij de eerste wissel, na de eerste etappe, barstte de regen uit de lucht, een nat pak voor lopers en fietsers en dit zou zich nog vaker herhalen deze dag. 

Onderweg werden de lopers aangemoedigd door de overige teamleden, de route zoals eerder reeds vermeld was perfect en mooi.

Onderweg werden er mooie plaatjes geschoten door Bram en Co had 4 tassen extra bij zich met promotiemateriaal en overige producten waarmee iedereen goed alert bleef en de juiste spirit kon blijven behouden. 

Ook de catering was fantastisch, genoeg te drinken en te eten en rond vijf uur een gezamenlijk lopend buffet in Hoenderloo, zodat met goede en frisse zin aan het avondprogramma begonnen kon worden, zelfs het weer leek ons even goed gezind te zijn. Dat was van korte duur, maar mocht en ik val in herhaling, het enthousiasme, plezier en teamgeest niet drukken.

Tegen 23.45 uur kwamen we aan in Angeren op de Kampsestraat 5, moe maar voldaan, nagenietend van een mooie, geslaagde dag met als enig minpuntje het slechte weer.

Daar hebben we nog van een lekker drankje kunnen genieten en hebben we gezellig na zitten kletsen met elkaar. Een mooie afsluiting van een topdag!

Ik, ondergetekende wist absoluut niet wat ik moest verwachten van zo’n oefenrun, maar ik ben beloond door de overige leden, zij hebben mij overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt om mee te doen aan dit jaarlijkse evenement. 

Tenslotte, ook de chauffeurs hebben uiteindelijk een nat pak behaald, bij het naar huis fietsen, toen het inmiddels al zondag was kregen ook zij de volle laag van uit de donkere wolken, samen één was nog nooit zo eensgezind als op dat moment.

Namens Team Lingewaard 031

Iwan 

Sponsorloop

 

21-05-2021

Sponsorloop De Elstar

Vrijdag 21 mei 2021 heeft de sponsorloop op basisschool De Elstar plaatsgevonden. Hieronder een verslag door onze voorzitter:

Eindelijk was het zover, nadat het al een keer was uitgesteld, op 21 mei de sponsorloop op de school de Elstar waar ons teamlid Liesbeth ook werkzaam is.

De voorbereidingen waren i.v.m. corona door de oudercommissie gedaan, maar gelukkig konden wij met een klein groepje de kinderen aan moedigen en assisteren.

In de wensboom, die al een aantal weken er stond, hingen mooie wensen. Ook heel divers zoals kinderen onbevangen denken en doen. Waar je kippenvel van krijgt of om moet lachen.

Terug naar de dag. De weersberichten hielden niet over maar van start ging het zeker.

Rond 8.00 waren we aanwezig nog even de hekken en vlaggen en andere versiering aan brengen en natuurlijk muziek erbij.

Er waren 16 groepen die telkens in een etappes van start gingen. Van groep 1 t/m 8 dus alle kleinsten van 6 tot 12 jaar. Vele in het oranje vanwege de uitgestelde koningspelen maar ook in een sport outfit. Allemaal blijde gezichten van kinderen maar ook van de leraren en leraressen.

De allerkleinste liepen een kleinere route met veel enthousiasme. Telkens weer een rondje en dus weer een elastiekje erbij die ze kregen per ronde. Wat is dat mooi om te zien hoe die kinderen daarmee omgaan de ene keer hard rennend en de ander keer lekker aan de wandel. De leraren en leraressen hebben veel invloed hierin gehad om het enthousiasme over te brengen.

Het was een drukte van je welste waar we de kleinste al bezig waren begonnen de andere groepen aan de grotere ronde. Je ziet dan ook hoe ouder ze worden dat er ook een bepaald fanatisme bij komt kijken. Kinderen die elkaar uitdagen om nog een ronde te maken en ook zeker niet voor elkaar onder willen doen.

Maar ook een pientere jongen die rustig zijn 1e ronde wandelend volbrengt. We zeiden, om hem aan te moedigen, ga je nog voor een snellere ronde waarop zijn reactie was: ik word toch gesponsord voor een vast bedrag dus rustig aan.

Een meid die pas geopereerd was aan haar arm maar toch erbij was en hielp.

Ook de potentiële hardlopers haal je eruit met een mooie sierlijke loop.

Af en toe een bui weet de kinderen niet te stoppen. Ze merken het niet eens.

Zo passeerde alle groepen telkens de start en finish. Zo’n 500 kinderen bezig voor ons goede doel “Stichting Roparun”. Ieder op zijn eigen manier maar allemaal in beweging.

Ondanks het weer was het een supermooie geslaagde dag. We zijn iedereen erg dankbaar de schoolleiding, leraren, leraressen, oudercommissie, ouders en zeker juf Liesbeth.

Maar de toppers van de dag waren de kinderen.

We komen graag op 1 oktober, wanneer we op weg gaan naar de echte run, langs om de cheque met daarop het bijeengelopen bedrag in ontvangst te nemen.

Dan ook mogen wij vanuit de Stichting de Roparun een opgehangen wens (een beetje) waarmaken. De gekozen familie even andere gedachten kunnen geven.

Een weekend/midweek verblijf in een vakantiehuis uitreiken aan die familie die helaas met de vreselijke ziekte kanker te maken heeft of had.

Tot slot willen wij Coop Lamers en Leijser Fruit bedanken voor het gesponsorde fruit op deze dag.

Virtuele miniroparun & wandeltocht

Vanwege de coronamaatregelen moet en gaat Roparun-team 031 Lingewaard haar activiteiten aanpassen. Zo ook de jaarlijkse mini-Roparun en wandeltocht. Beide gaan virtueel, met als doel: geld in te zamelen om het leven van mensen met kanker wat te verlichten.

De mini-Roparun met bijbehorende wandeltocht wordt dit jaar virtueel gehouden. Een primeur, waarbij de route wel fysiek gelopen of gewandeld wordt, maar enkel en alleen in groepjes van maximaal 4 personen. Houdt hierbij ten alle tijden rekening met de op dat moment geldende corona maatregelen.

Aanmelden

Je kunt jezelf of groepjes van vier (4) via bovenstaande button vanaf 15 december inschrijven. Je ontvangt dan het inschrijfnummer. Het inschrijfgeld ( 6,00,- euro tot en met 16 jaar; 10,- euro vanaf 17 jaar) gaat automatisch naar de rekening van Roparun-team 031.

Loop- en wandelroutes

Er zijn drie afstandsroutes: 1 km voor de allerkleinsten; 6 en 12 kilometerroutes voor hardlopers of wandelaars. De routes worden met km-paaltjes en aanwijsbordjes uitgezet. Ze worden ook op de site van team 031 gepresenteerd.

Er kan ook worden ingeschreven op een afstand naar keuze die overal hardgelopen of gewandeld kan worden. Immers, het is virtueel en laten we eerlijk zijn: vooral de donatie telt.

Startdagen, -tijden

Binnen een periode van zes weken, van 20 december 2020 t/m 31 januari 2021, kunnen de groepjes zelf bepalen op welke dag en welk tijdstip ze willen starten.

Startplaats

De Mini-Roparun en wandeltocht start dichtbij sportpark  ‘de Poel” van voetbalvereniging Angeren, ter hoogte van Kampsestraat nr. 5. De startplek is herkenbaar aan de witte start-finishlijn met het spandoek van Roparun-team 031.

Competitie-element voor hardlopers

Bij de finish hangt een bord waarop de hardlopers, die dat willen, hun tijden kunnen noteren. Zo wordt het competitie-element erin gebracht. De tijden zijn ook op de site terug te vinden.

Prijzen

Op basis van het inschrijfnummer worden drie prijzen verloot. Maak onderweg een foto (selfie-groepsfoto, van de omgeving), lever die via de site in en je ontvangt misschien de extra foto-prijs.

“Doe mee aan de virtuele mini-run. Beweeg en wees sportief, juist met de kerstdagen en oud-en-nieuw. En… je bent ook nog goed bezig om die ‘rotziekte’, waar bijna iedereen direct of indirect mee te maken heeft, het hoofd te bieden.”

Algemene  voorwaarden:

Ik geef toestemming aan de organisatie voor openbaarmaking van, tijdens of rond het evenement gemaakte foto’s en beeldmateriaal waarop ik zichtbaar ben en van persoonsgegevens zoals naam en resultaten, bijvoorbeeld in dagbladen en/of via internet. Ik verklaar dat ik meedoe op geheel eigen risico.

Team 031Lingewaard  aanvaardt geen aanspraak voor ongevallen en/of schade.

Voor vragen e-mail naar info@031lingewaard.nl

Donatieplatform

Naast het inschrijven kunnen deelnemers zelf via een donatieplatform via facebook, twitter en/of andere sociaal media ook geld binnen halen voor Roparun-team Lingewaard. Dit kun je zelf aanmaken door na het inschrijven door te klikken naar het donatieplatform, of door op bovenstaande button te klikken.

Route 1km
Route 6km
Route 12km
facebook
instagram