Nieuws

Nieuwsberichten

22-11-2021

TEAM 031 LINGEWAARD KIEST VOOR BREMEN

De teamleden hebben voor de Roparun 2022 met ruime meerderheid gekozen voor Bremen als startplaats. Dit betekent dat de run voor ons team tussen Bremen en Rotterdam zal plaatsvinden. Het evenement vindt volgend jaar weer traditiegetrouw plaats tijdens Pinksteren, van zaterdag 4 juni tot en met maandag 6 juni 2022.

 

25-09-2021

ROPARUNTEAM-031 LINGEWAARD

We vertrekken en gaan lopen tegen kanker

Team-031-Lingewaard is er klaar voor. Het team vertrekt vrijdag 1 oktober naar Landgraaf (L), om de aangepaste “Roparun-estafette” te lopen. De 25 teamleden  bestaande uit: lopers, fietsers, chauffeurs, masseurs, catering en fotograaf komen uit Angeren en of Huissen. Ze lopen vanuit Landgraaf in Limburg en Oost-Brabant dag en nacht 304 km aan één stuk. Bij een snelheid van 11 km/per uur duurt deze Roparun-estafette zo’n 28 uur.

De voorbereidingen zijn zowel in sportieve als in financiële zin, ondanks de coronatijd, goed verlopen. Iedere loper heeft ruim 700 trainingskilometers in zijn/haar benen. De opbrengsten uit de sponsoracties: sponsorloop Elstar- basisschool en Jonge-Kracht, statiegeld-flessenactie, virtuele wandelloop, verkoop theedozen, bedrijfs-, particulieren giften zijn boven verwachting. Dit jaar is de opbrengst ruim 15.000,- euro.

Het ingezamelde geld wordt besteed aan het verlichten van  het leven van kankerpatiënten. Kankerpatiënten proberen wat op te vrolijken, zodat ze ‘zin’ in hun leven houden; dáár doen we het voor.

Na alle voorbereidingen en acties voor de strijd tegen kanker, gaan we voor het ‘eggie’. Op vrijdagmorgen 1 oktober vertrekken we naar Landgraaf, om daar op zaterdag 2 oktober om 11.00 uur te starten voor de estafette-run. We lopen niet alleen, nee we weten ons gesteund door de sponsoren (bedankt),  deelnemers aan de sponsorlopen en de vele giften van bedrijven en particulieren uit Lingewaard.

Volg ons, steun ons; samen strijden tegen die rotziekte die kanker heet.

 

16-08-2021

Uitreiking cheque Statiegeld donatie COOP Lamers Huissen

Succesvolle actie Stichting Roparun Team Lingewaard.
Bedankt COOP Lamers en iedereen die ons gedoneerd heeft.

 

17-07-2021

Uitreiking reischeque op De Elstar

Afgelopen week zijn namens het Roparunteam Lingewaard aan twee gezinnen van De Elstar reischeques uitgereikt.
Sem ‘s wens was dat hij nog iets leuks kon doen met zijn oma die te kampen heeft met kanker.
De oma van Noa heeft longkanker en de wens van Noa was dat ze graag wilde dat opa en oma samen nog iets leuks konden doen.
We wensen Noa, Anna, Sem, Maud en Amy een heel fijn weekend met hun families!
Het totaalbedrag van de sponsorloop is overigens opgelopen tot €13.059,60!

05-06-2021

Uitslag loterij 2021 Roparun

Op 5 juni 2021 zijn de prijzen getrokken door notaris Mr. W. L. Louwers.

Voor de uitslag verwijzen wij u naar de website van de Roparun: www.roparun.nl

 

22-05-2021

Oefenrun

Drukke tijden voor ons team, zaterdag 22-05-21 stond de oefenrun op het programma, een soort van generale repetitie voor de “echte” Roparun.

Hierbij een impressie van hoe een nieuw  team lid deze dag heeft ervaren:

Eindelijk was het dan zo ver, we mochten weer eens echt wat doen, meer dan alleen maar meetings via Teams of via de groepsapp zaken met elkaar delen en bespreken en dat voelde goed dat merkte je bij ieder lid van dit dynamische team.

Op deze zaterdagochtend verzamelden we om 11.00 uur bij Sjaak Arnts op de Kampsestraat 5 in Angeren. De weersvoorspellingen waren niet gunstig, zachtjes uitgedrukt en menigeen is zeiknat geworden, de chauffeurs uitgezonderd (daarover later iets meer).

Met 3 gehuurde busjes, 4 chauffeurs, 4 fietsen, 8 lopers, fotograaf, fysiotherapeuten en een team navigators, een motivator en natuurlijk de dames van de catering gingen we op pad.

De voorbereiding was goed, dat wat niet goed was of net even iets minder geregeld, werd ter plaatse met veel enthousiasme alsnog rechtgezet, dat tekende deze dag, voor menigeen bekend terrein voor de leden die er voor de eerste keer bij waren, bijzonder om mee te maken. Geen gezeur, geen geklaag, maar met inzet en passie deze dag volbrengen.

De route was mooi, via Elst, Homoet, Doorwerth, Arnhem, de Veluwe, Hoenderloo, Laag Soeren, Dieren, Rozendaal, Velp, Arnhem, Huissen, Bemmel, Haalderen, Gendt en Angeren hebben we onze kunsten kunnen vertonen aan elkaar, met elkaar en soms tegen elkaar, maar wel met passie, enthousiasme en een enorme geestdrift.

Vertrokken vanuit Angeren en bij de eerste wissel, na de eerste etappe, barstte de regen uit de lucht, een nat pak voor lopers en fietsers en dit zou zich nog vaker herhalen deze dag. 

Onderweg werden de lopers aangemoedigd door de overige teamleden, de route zoals eerder reeds vermeld was perfect en mooi.

Onderweg werden er mooie plaatjes geschoten door Bram en Co had 4 tassen extra bij zich met promotiemateriaal en overige producten waarmee iedereen goed alert bleef en de juiste spirit kon blijven behouden. 

Ook de catering was fantastisch, genoeg te drinken en te eten en rond vijf uur een gezamenlijk lopend buffet in Hoenderloo, zodat met goede en frisse zin aan het avondprogramma begonnen kon worden, zelfs het weer leek ons even goed gezind te zijn. Dat was van korte duur, maar mocht en ik val in herhaling, het enthousiasme, plezier en teamgeest niet drukken.

Tegen 23.45 uur kwamen we aan in Angeren op de Kampsestraat 5, moe maar voldaan, nagenietend van een mooie, geslaagde dag met als enig minpuntje het slechte weer.

Daar hebben we nog van een lekker drankje kunnen genieten en hebben we gezellig na zitten kletsen met elkaar. Een mooie afsluiting van een topdag!

Ik, ondergetekende wist absoluut niet wat ik moest verwachten van zo’n oefenrun, maar ik ben beloond door de overige leden, zij hebben mij overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt om mee te doen aan dit jaarlijkse evenement. 

Tenslotte, ook de chauffeurs hebben uiteindelijk een nat pak behaald, bij het naar huis fietsen, toen het inmiddels al zondag was kregen ook zij de volle laag van uit de donkere wolken, samen één was nog nooit zo eensgezind als op dat moment.

Namens Team Lingewaard 031

Iwan 

 

21-05-2021

Sponsorloop De Elstar

Vrijdag 21 mei 2021 heeft de sponsorloop op basisschool De Elstar plaatsgevonden. Hieronder een verslag door onze voorzitter:

Eindelijk was het zover, nadat het al een keer was uitgesteld, op 21 mei de sponsorloop op de school de Elstar waar ons teamlid Liesbeth ook werkzaam is.

De voorbereidingen waren i.v.m. corona door de oudercommissie gedaan, maar gelukkig konden wij met een klein groepje de kinderen aan moedigen en assisteren.

In de wensboom, die al een aantal weken er stond, hingen mooie wensen. Ook heel divers zoals kinderen onbevangen denken en doen. Waar je kippenvel van krijgt of om moet lachen.

Terug naar de dag. De weersberichten hielden niet over maar van start ging het zeker.

Rond 8.00 waren we aanwezig nog even de hekken en vlaggen en andere versiering aan brengen en natuurlijk muziek erbij.

Er waren 16 groepen die telkens in een etappes van start gingen. Van groep 1 t/m 8 dus alle kleinsten van 6 tot 12 jaar. Vele in het oranje vanwege de uitgestelde koningspelen maar ook in een sport outfit. Allemaal blijde gezichten van kinderen maar ook van de leraren en leraressen.

De allerkleinste liepen een kleinere route met veel enthousiasme. Telkens weer een rondje en dus weer een elastiekje erbij die ze kregen per ronde. Wat is dat mooi om te zien hoe die kinderen daarmee omgaan de ene keer hard rennend en de ander keer lekker aan de wandel. De leraren en leraressen hebben veel invloed hierin gehad om het enthousiasme over te brengen.

Het was een drukte van je welste waar we de kleinste al bezig waren begonnen de andere groepen aan de grotere ronde. Je ziet dan ook hoe ouder ze worden dat er ook een bepaald fanatisme bij komt kijken. Kinderen die elkaar uitdagen om nog een ronde te maken en ook zeker niet voor elkaar onder willen doen.

Maar ook een pientere jongen die rustig zijn 1e ronde wandelend volbrengt. We zeiden, om hem aan te moedigen, ga je nog voor een snellere ronde waarop zijn reactie was: ik word toch gesponsord voor een vast bedrag dus rustig aan.

Een meid die pas geopereerd was aan haar arm maar toch erbij was en hielp.

Ook de potentiële hardlopers haal je eruit met een mooie sierlijke loop.

Af en toe een bui weet de kinderen niet te stoppen. Ze merken het niet eens.

Zo passeerde alle groepen telkens de start en finish. Zo’n 500 kinderen bezig voor ons goede doel “Stichting Roparun”. Ieder op zijn eigen manier maar allemaal in beweging.

Ondanks het weer was het een supermooie geslaagde dag. We zijn iedereen erg dankbaar de schoolleiding, leraren, leraressen, oudercommissie, ouders en zeker juf Liesbeth.

Maar de toppers van de dag waren de kinderen.

We komen graag op 1 oktober, wanneer we op weg gaan naar de echte run, langs om de cheque met daarop het bijeengelopen bedrag in ontvangst te nemen.

Dan ook mogen wij vanuit de Stichting de Roparun een opgehangen wens (een beetje) waarmaken. De gekozen familie even andere gedachten kunnen geven.

Een weekend/midweek verblijf in een vakantiehuis uitreiken aan die familie die helaas met de vreselijke ziekte kanker te maken heeft of had.

Tot slot willen wij Coop Lamers en Leijser Fruit bedanken voor het gesponsorde fruit op deze dag.

 

28-04-2021

Sponsorloop De Elstar uitgesteld

De voor 30 april geplande sponsorloop op basisschool De Elstar is noodgedwongen uitgesteld. Corona is helaas de boosdoener.

De verwachting is dat deze activiteit nu eind mei zal plaatsvinden.

 

02-04-2021

185 teams nemen deel aan jubileumeditie Roparun

De inschrijving voor de jubileumeditie is gesloten. 185 teams hebben zich aangemeld om aan deze dertigste jaargang van de Roparun mee te doen.

 

01-04-2021

Statiegeld-actie in Huissen

Team 031 is door Coop Lamers in Huissen voor de statiegeld-actie uitgekozen. Van april t/m juni kun je lege statiegeld flessen bij Coop Lamers inleveren en het statiegeld in de Roparun-bus deponeren.

Een kleine moeite, een klein gebaar met hopelijk een groot bedrag voor de Roparun. Het totaal aan ontvangen statiegeld wordt door de Coop verdubbeld!

 

25-03-2021

Eerste routeplaatsen Roparun 2021 bekend!

De organisatie van de Roparun heeft de eerste routeplaatsen in Limburg en Brabant bekend gemaakt. De langste non-stop estafetteloop van de wereld zal dit jaar starten en finishen in het Limburgse Landgraaf.

Vanaf de start in Landgraaf loopt de helft van de deelnemers richting Gulpen, Maastricht, Elsloo, Stein, Susteren, Echt en Weert naar het Brabantse Lieshout en Deurne om vervolgens via Venlo, Roermond en Sittard weer te finishen in Landgraaf. De andere helft van de deelnemers loopt de route in tegengestelde richting.

Een eerste versie van de route die ongeveer 300 kilometer beslaat zal naar verwachting over enkele weken worden gepubliceerd. Deze afstand mag verdeeld worden over maximaal 8 lopers per team.

Route 2021

 

 

01-02-2021

Succesvolle mini Roparun en wandeltocht

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde virtuele mini-Roparun. Vooraf is het afwachten of zo’n evenement wel deelnemers trekt, nu kunnen we concluderen dat dit het geval is met als gevolg een geweldig resultaat: er is meer dan € 1.000,- voor het goede doel bijeen gelopen.

De virtuele run: een succes voor het team, de deelnemers en het goede doel: ” “mensen met kanker nog een beetje kwaliteit van leven geven”

Namens het team bedanken wij alle deelnemers en vrijwilligers voor hun inzet.

 

23-01-2021

De Roparun verzet naar oktober 2021

De fysieke editie van Roparun 2021 is van het pinksterweekend verschoven naar het weekend van 2 en 3 oktober nadat de organisatie in een eerder stadium reeds bekend maakte dat de Roparun 2021 binnen de eigen landsgrenzen zou blijven.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start en finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober en naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18:00 uur finishen.

 

18-12-2020

Uitreiking cheque voor Rijnstate Oncologisch Centrum.

Vrijdag 18 december werd er door stichting Roparun een cheque uitgereikt aan het Rijnstate vriendenfonds voor het Oncologisch Centrum. Helaas geen fysieke uitreiking, maar een feestelijke online uitreiking. Naast afgevaardigden van stichting Roparun, medewerkers van het oncologische afdeling, leden van het Rijnstate  vriendenfonds en team Holland was ook Team 031 Lingewaard uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Team Lingewaard was begin dit jaar aanwezig in Rijnstate Oncologisch Centrum. Tijdens een rondleiding en een presentatie werden de plannen voor een beweeg- en beleeftuin gepresenteerd. De beweeg- en beleeftuin is een groene tuin waar patiënten straks kunnen genieten van de buitenlucht, bloemen en planten om zo even tot rust te kunnen komen en te kunnen ontspannen. Of oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut

Ondanks dat er dit jaar geen Roparun plaats kon vinden is er toch geld ingezameld. Dankbaar nam het Rijnstate Vriendenfonds een cheque van € 25.000,00 in ontvangst. Na de vele mooie woorden, werd online het glas geheven om te proosten voor dit unieke project. Mensen vinden op deze manier steun in moeilijke fases in hun leven: patiënten, familie en vrienden. Voor ons als team mooi om te ervaren dat de gelden goed besteed worden en dat we telkens weer met uw steun een bijdrage mogen leveren.

facebook
instagram