Nieuws

Nieuwsberichten

02-04-2021

185 teams nemen deel aan jubileumeditie Roparun

De inschrijving voor de jubileumeditie is gesloten. 185 teams hebben zich aangemeld om aan deze dertigste jaargang van de Roparun mee te doen.

 

25-03-2021

Eerste routeplaatsen Roparun 2021 bekend!

De organisatie van de Roparun heeft de eerste routeplaatsen in Limburg en Brabant bekend gemaakt. De langste non-stop estafetteloop van de wereld zal dit jaar starten en finishen in het Limburgse Landgraaf.

Vanaf de start in Landgraaf loopt de helft van de deelnemers richting Gulpen, Maastricht, Elsloo, Stein, Susteren, Echt en Weert naar het Brabantse Lieshout en Deurne om vervolgens via Venlo, Roermond en Sittard weer te finishen in Landgraaf. De andere helft van de deelnemers loopt de route in tegengestelde richting.

Een eerste versie van de route die ongeveer 300 kilometer beslaat zal naar verwachting over enkele weken worden gepubliceerd. Deze afstand mag verdeeld worden over maximaal 8 lopers per team.

Route 2021

 

 

01-02-2021

Succesvolle mini Roparun en wandeltocht

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde virtuele mini-Roparun. Vooraf is het afwachten of zo’n evenement wel deelnemers trekt, nu kunnen we concluderen dat dit het geval is met als gevolg een geweldig resultaat: er is meer dan € 1.000,- voor het goede doel bijeen gelopen.

De virtuele run: een succes voor het team, de deelnemers en het goede doel: ” “mensen met kanker nog een beetje kwaliteit van leven geven”

Namens het team bedanken wij alle deelnemers en vrijwilligers voor hun inzet.

 

23-01-2021

De Roparun verzet naar oktober 2021

De fysieke editie van Roparun 2021 is van het pinksterweekend verschoven naar het weekend van 2 en 3 oktober nadat de organisatie in een eerder stadium reeds bekend maakte dat de Roparun 2021 binnen de eigen landsgrenzen zou blijven.

Dit betekent dat de dertigste editie van de Roparun eenmalig in een aangepaste vorm plaatsvindt. Zo zijn de start en finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober en naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18:00 uur finishen.

 

18-12-2020

Uitreiking cheque voor Rijnstate Oncologisch Centrum.

Vrijdag 18 december werd er door stichting Roparun een cheque uitgereikt aan het Rijnstate vriendenfonds voor het Oncologisch Centrum. Helaas geen fysieke uitreiking, maar een feestelijke online uitreiking. Naast afgevaardigden van stichting Roparun, medewerkers van het oncologische afdeling, leden van het Rijnstate  vriendenfonds en team Holland was ook Team 031 Lingewaard uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Team Lingewaard was begin dit jaar aanwezig in Rijnstate Oncologisch Centrum. Tijdens een rondleiding en een presentatie werden de plannen voor een beweeg- en beleeftuin gepresenteerd. De beweeg- en beleeftuin is een groene tuin waar patiënten straks kunnen genieten van de buitenlucht, bloemen en planten om zo even tot rust te kunnen komen en te kunnen ontspannen. Of oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut

Ondanks dat er dit jaar geen Roparun plaats kon vinden is er toch geld ingezameld. Dankbaar nam het Rijnstate Vriendenfonds een cheque van € 25.000,00 in ontvangst. Na de vele mooie woorden, werd online het glas geheven om te proosten voor dit unieke project. Mensen vinden op deze manier steun in moeilijke fases in hun leven: patiënten, familie en vrienden. Voor ons als team mooi om te ervaren dat de gelden goed besteed worden en dat we telkens weer met uw steun een bijdrage mogen leveren.

facebook
instagram