Leden aanwezig:

We hebben 3 gasten en 1 lid online
  • webmaster

Website ontwerp, hosting & sponsoring:

speedy-networks logo

Roparun 2016: een ervaring van een nieuweling in team 031Lingewaard

Na maanden van training en voorbereiding is het dan eindelijk zo ver! Op vrijdag de 13e  vertrekken we met 2 campers en een “lopersbus” naar Hamburg.


 “ Ben je er klaar voor” vragen veel mensen. Eh….., ja ……ik hoop het! Maar ik kan me totaal nog geen voorstelling maken van hetgeen me te wachten staat.


altWe maken nog een extra rondje langs basisschool IKC het Sterrenbos te Huissen waar de kinderen ons uitzwaaien en dan laten we Lingewaard achter ons op weg naar Hamburg. Onderweg maken we een paar stops en de dames van de catering (Marleen, Lisette en Angela) komen gelijk in actie. Elke stop is er iets te eten en te drinken. Zo zijn er heerlijke tompoezen met afbeeldingen van ons team (Dank Wilma!) en uiteraard broodjes bokworst.

Om ca. 16 uur arriveren we in ons hotel, zo’n 20 km vanaf Hamburg. Het hotel ziet er goed uit. ’s avonds genieten we van een heerlijk lopend buffet. De biertjes smaken goed. Het is een gezellige bende bij elkaar, en een aantal mensen wordt nog in het zonnetje gezet.  

Het is die dag nog zonnig en het is nog lekker warm maar de vooruitzichten zijn minder; regen, wind, kou… Ik voel de spanning stijgen; heb ik genoeg kleding bij me? Heb ik wel genoeg getraind? Ik moet wel goed slapen want ik zal niet veel kunnen slapen tijdens de run…… Ik merk dat de nieuwelingen hetzelfde hebben maar bij de mensen die al vaker mee zijn geweest merk ik hier niets van…..

Om 22.30 u duik ik m’n bedje in, laat morgen maar komen!

 

Zaterdagochtend is het al een stuk frisser. We zijn al rond 10.00 uur op het startterrein dus we hebben ruim de tijd om ons klaar te maken voor het officiële startsein om 11.45 uur dat gegeven wordt door niemand minder dan Sylvie Meis. 

Tot nu toe verloopt alles nog volledig volgens plan, maar dan blijkt dat de navigatiesystemen voor de fietsers niet werken. Dus alles moet vanaf de kaart. Een tegenvaller, maar we moeten het ermee doen.

Op 11.45 u geeft Sylvie Meis het startschot van de 25e Roparun, waarvan de 5e keer vanuit Hamburg. Ik zie dat de start voor een aantal roparunners  emotioneel is, iedereen heeft zo z’n eigen gedachten en gevoelens…… Snel nog even paar groepsfoto’s en dan mogen we om 13.01 eindelijk vertrekken!!
 

Ik zit in de eerste groep en start telkens als tweede. De eerste kilometers heb je het gevoel dat de beentjes vanzelf gaan en ligt het tempo hoog. De omgeving is helaas niet zo mooi, veel industrie. Maar na verloop van tijd laten we Hamburg achter ons en wordt de omgeving landelijker. In Heeslingen hebben we onze eerste wissel. Van ons team heeft dan iedereen 6 x  2,5 km gelopen en de sfeer zit er goed in! Groep 2 mag van start: iedereen wenst elkaar succes en pept elkaar op: geniet ervan en succes! Dat heb ik dit weekend zoveel gehoord! Na deze 1e run staat voor ons een heerlijke macaroni maaltijd klaar en wat smaakt dat goed! Tijdens het eten voelen we de eerste druppels en het gaat steeds harder regenen en waaien… wat balen voor het andere team! Wij duiken de campers in en het is gezellig maar we krijgen strikte orders: we moeten proberen te slapen anders houden we het niet vol…

Bij de volgende wissel wachten we onze teamgenoten op en zien we dat ze tot op het bot toe nat zijn, maar ze klagen niet. En ook wij houden het helaas niet droog. De blauwe poncho’s komen goed van pas en met onze petten op transformeren we ons regelmatig tot Pino. Onze fotograaf mist helemaal niets; alles wordt vastgelegd.


 

Elke wissel worden we gemasseerd en weer opgelapt door de masseurs en wat hebben we daar baat bij gehad! Want de kou en de regen in combinatie met de kilometers slaan wel op de spieren. Vooral ’s nachts is het zwaarder om te lopen, maar ’s ochtends wanneer het daglicht doorbreekt ben je dat snel vergeten; wat mooi is het dan om de eerste vogels te horen fluiten. Iemand roept om 4.30 u: dat moet ik vaker doen zo ’s ochtends lopen! Nou…….


Na 3 runs en een nacht met hooguit 2 uurtjes slaap begin ik het wel wat zwaarder te krijgen. Ik wil het tempo vast blijven houden, maar merk dat dat lastig wordt. Ook de fietsers beginnen pijntjes te krijgen. Maar we gaan door, want de Coolsingel wacht!

En dan passeren we zondagavond Zutphen, waar het groot feest is. Van Warnsveld tot aan Zutphen staan 3 km lang waxineverlichting  langs de kant van de weg. In het centrum is overal wat te doen en worden we aangemoedigd, dan voel je in één keer helemaal geen pijntjes meer en dan staat het blauwe lopersbusje alweer klaar om te wisselen met de volgende loper.

Onderweg zijn er ook verrassingen van vrienden en familie die onverwachts langs de route staan om je aan te moedigen. Geweldig! En dat helpt! Zo fijn dat ze er zijn!


 

Na de vierde run zit ik er even doorheen. Hoe kom ik de volgende run door? Ik voel alles pijn doen. Elke eerste meters zijn pijnlijk. Ik moet een knop omzetten. “ Lopen kreng!” roepen we gekscherend tegen elkaar. En dan lukt het ook om die meters door te komen. De peptalks van onze fietsmaatjes zorgen voor de nodige afleiding en dan sta je voor de laatste keer 2,5 kilometer…. Een klein kwartiertje later zit het erop! Bij de laatste wissel staat m’n fiets klaar en fiets ik met de 2e groep de laatste 54 kilometer mee op weg naar Rotterdam.  En het wordt steeds drukker langs de weg. Op zo’n 10 kilometer voor Rotterdam komen de routes Parijs en Hamburg samen en vanaf dat moment is er overal iets te doen.

Mensen moedigen je aan, bedanken je met tranen in de ogen. Ik krijg bloemen bij de Daniel de Hoed kliniek van een mevrouw. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen; ik ben zo met mezelf bezig geweest de laatste 48 uur en dan zie je waar je het voor doet.

In Rotterdam komen we allemaal bij elkaar (chauffeurs, fietsers, catering, lopers en masseurs) en lopen we gezamenlijk over de finish. Een mooi moment. We hebben het geflikt! Wat een avontuur.

En dan hebben we gelukkig de foto’s, facebook en filmpjes nog! Zodat we terug kunnen kijken op een geslaagd weekend waarin we tot nu toe met z’n allen zo’n 16.800,- hebben opgehaald voor het goede doel; een heel mooi bedrag waar we zeer trots op zijn!


Monique Schutte-Navis


 

 

 

Mini-Roparun 27 december 2015 een groot succes 

 

 

Op zondag 27 december was het weer zo ver, de mini-Roparun in Angeren. We hadden weer 2 afstanden voor de hardlopers uitgezet, 6 km en 10 km. Het parcours was dit keer geheel sneeuwvrij en het weer was ons deze dag goed gezind. 

Niet al te veel wind en een waterig zonnetje zorgde voor een mooie lijst van deelnemers. Om 8.00 uur kwamen de teamleden bij elkaar om e.e.a. te regelen, de route moest voorzien worden van de paaltjes met de km aanduiding, de hekken moesten op de route geplaatst worden voor de afzetting, de dames van de catering moesten hun tafel klaarzetten met de heerlijke erwtensoep en wat drank en etenswaren en vooral de deelnemers van de loop moesten zich goed kunnen inschrijven voor de deelname. 

Alles liep gesmeerd, maar 1 deelnemer die uitviel tijdens de loop en verder hebben we veel lof ontvangen voor de organisatie. De deelnemers hebben zich goed vermaakt. Na de loop was er in de kantine een hapje en drankje voor iedereen en was er een verloting met mooie prijzen. De kantine was deze dag ook geopend en werd geheel bemant door vrijwilligers. 

Al met al een mooie reklame weer voor ons team, met een hele mooie opbrengst € 1.275,00.


 

 Uitslagen Mini-RoPaRun 27 december 2015

 

Heren 6 km
Heren 6 km (60 plus)
Heren 10 km
Heren 10 km (60 plus)
Dames 6 km
Dames 10 km 

 

 

 

 Huissen bij kaarslicht

 

  

 

Zaterdag 12 december hebben we met team 031 Lingewaard weer met een kraam bij Huissen bij kaarslicht gestaan. Als thema hadden we heel roparun bakt en roparun vintage. De kraam was zeer gezellig ingericht door onze dames van het team, vele leuke spulletjes en heerlijk zelf gebakken taarten met een heerlijk bakje koffie. Tegenover de kraam waren de mannen van ons team bezig met de lotenverkoop.

alt

 

 

  

Het weer zat niet zo mee ,maar we hebben met ons team weer een erg gezellige avond gehad. Dit soort activiteiten is er ook voor om aan onze teamspirit te werken, alle teamleden leren te kennen.

En toch weer een leuke opbrengst binnen gehaald voor de roparun.


alt

 

 

 

Nu op naar de hardloop wedstrijd op 27 december onze volgende activiteit.

 

  

 

Denk ook aan onze lege flessen actie bij de Coöp in Angeren en Huissen en bij de Albert hein in Huissen .

 

 

De activiteitencommissie

   

 

Loopanalyse bij Huisman sport op 25 november 2015

 

Woensdagavond 25 november 2015 hadden de lopers van team Lingewaard de mogelijkheid om een informatieavond bij te wonen bij Huisman sport in Huissen. Allereerst werden wij vriendelijk ontvangen door twee dames en Lars Huisman, kregen een kopje koffie aangeboden en daarna een interessante avond.


alt

 

 

Lars Huisman vertelde ons veel over de mogelijkheden die Huisman sport momenteel heeft om een wandelaar, hardloper of anders sportschoeisel goed aan te meten. Lars heeft zich gespecialiseerd op het aanmeten van schoeisel, het gaat hierbij veelal om het goed afwikkelen van jou voeten, en hoe loop jij. Daar zijn vele ondersteuningen in mogelijk. Aan de hand van een gebruikte schoen kan hij goed zijn wat jou voet nodig heeft, metname waar jij ondersteuning in moet krijgen.

alt

 

 

Op de avond zelf heeft Lars de oude hardloopschoen van Danielle van Dalen ontleed en dat was zeer interessant, zodoende kon hij Danielle een passende schoen aanmeten. Ook  heeft Huisman tegenwoordig een video systeem waarmee ze jou loopstijl kunnen terugkijken en uiteraard analyseren.

alt

 

 

 

Al met al was het een hele interessante avond en hebben enkele lopers al een afspraak gemaakt om goed schoeisel te laten aanmeten.

 


Huisman Sport en dan metname Lars en beide collega’s bedankt voor de interessante avond.

 

alt
 

 

 

  

Team 031 Lingewaard actief in RoPaRun 2015

 

 

Na een langdurige voorbereiding van ons team, we hebben een aantal activiteiten met elkaar georganiseerd om een zo groot mogelijk bedrag te doneren aan de RoPaRun, startte op zaterdag 23 mei onze RoPaRun.

 

Allereerst even een groot compliment voor iedereen, het totale sponsorbedrag was ook in 2015 weer super € 12.500,00 een geweldig bedrag wat wij weer konden doneren. Hopelijk kunnen wij daar weer vele mensen blij mee maken, het totale bedrag wat opgehaald is in 2015 is dik € 5.000.000,00, wat zijn er toch weer vele mensen goed bezig geweest.

  

Nu onze RoPaRun, op vrijdag 22 mei ging de reis naar Parijs, met 3 voortuigen, 1 voortuig had wat vertraging om bij het hotel te komen, daardoor hadden de andere teamleden echter wel wat tijd om al een drankje te doen bij een restaurant. Na met het hele team gegeten te hebben wij als team nog wat gedronken bij de campers om daarna rond 23.00 uur te gaan slapen. Zaterdag 23 mei begon voor ons de Roparun om 16.00 uur, daarvoor hadden we een ontbijtje gehad in het hotel en op het startterrein had onze catering om 13.00 uur een heerlijk pasta maaltijd gemaakt voor het hele team, onze catering Lisette, Wilma en Angela waren weer top, het hele weekend hebben ze voor iedereen klaar gestaan, niemand is iets tekort gekomen op het gebied van eten en drinken, dames het was weer top!!!!!!!!

  

De eerste etappes van de Roparun zijn meestal iets langer, dat doen we bewust omdat iedereen dan nog lekker fris en zeker fysiek goed in orde is, ja ik zal het zelf maar zeggen, behalve Manfred, die was fysiek niet in orde, lichte achillespees problemen hahaha.

  

De lopers werden weer zeer goed ondersteunt door onze fietsers, bij team 1 waren de fietsers Michiel en Harold, twee getrainde gasten die het hele traject de lopers Tim, Geert, Gerard en Manfred hebben ondersteund, hun verbale aanwezigheid was top, steeds weer de lopers ondersteunen, daar waar het erg zwaar was. Bij team 2 waren Jurgen en Cecile de fietsers die de lopers, Paulien, Kitty, Peter en Edwin hebben ondersteund, iets wat ook daar perfect is gegaan.

 

  

De 5 chauffeurs die in 2014 actief waren bij ons team, Paul, Harrie, Harm, Hans en John waren in 2015 ook weer zeer actief ter ondersteuning van het hele team, een zeer zware taak ligt bij de chauffeurs, weinig rust en vooral heel veel verantwoordelijkheid, misschien wel de meeste verantwoordelijkheid, ga maar na, altijd de goede route rijden en vooral veilig rijden en dat valt niet mee na weinig slaap, chauffeurs chapeau, want er is daadwerkelijk niet een voorval geweest waar onze veiligheid in gevaar is geweest.

  

Nadat we de eerste nacht waren doorgekomen bleek al snel dat we een goed op elkaar ingespeeld team waren, Johan onze teamcaptain had alles goed onder controle en hoefde nauwelijks bij te sturen, Johan was een goed luisterend oor voor iedereen stemde de teams goed op elkaar af. Wel moesten onze twee kanjers van fysio’s gelijk de lopers behandelen i.v.m. klachten, maar Lincy en Nienke hadden alle vertrouwen van onze lopers en fietsers, iedereen werd goed behandeld zodat een iedere ongestoord kon doorgaan in zijn of haar functie. De zondag verliep zo zonder kleerscheuren, echter een probleem was er wel, het was erg warm, zodat de reserves bij de lopers sneller moesten worden aangesproken.

  

Na een heerlijke pasta maaltijd in de loop van de zondagmiddag moest iedereen zich opmaken voor het moeilijkste gedeelte, de zondagavond, altijd het moeilijkste moment, het begint op te spelen, weinig slaap, kleine pijntjes, maar ja, iedereen moet door, we slepen elkaar er wel doorheen. Echter dan komt Zele in zicht, ja dat was weer een feest, wat een geweldige doorkomstplaats is dat, we zijn er weer met een groot gedeelte doorheen gegaan, iets wat de teamspirit goed doet.

  

Nu de laatste kilometers, de maandagochtend is dan wel lekker voor iedereen, de teams moeten allebei nog 1 etappe afleggen, dat is dan wel de kers op de taart, vele mooie doorkomsten, geweldige muzikale ondersteuning en vooral uitgelaten mensen.

 

Na onze laatste wissel zijn er enkele mensen al klaar met hun Roparun en het grote gedeelte heeft wederom gezamenlijk de laatste 55 km afgelegd, wat is dat toch een geweldig gevoel, die laatste 55 km,  vaak 1 groot carnaval.

  

Aangekomen in Rotterdam volgt dan de doorkomst langs de Daniel de Hoed kliniek en dan weet iedereen ook gelijk waarvoor we het hebben gedaan, dan verdwijnen de pijntjes, dan kom je weer in het echte leven, zieke mensen die ons aanmoedigen, ja, wat stelt het dan nog voor, 520 km van Parijs naar Rotterdam, niks, helemaal niks.

  

Alle RoPaRunners van team 031 Lingewaard, bedankt voor jullie geweldige inzet afgelopen jaar, een opbrengst van € 12.500,00 en een geweldig leuk weekend, super, tot 2016.

  

Een groot compliment ook voor John Roelofs, hij heeft een mooie film gemaakt van onze belevenissen tijdens de Roparun.  

 

 

Manfred

 

 


28-12-2014 Mino Roparun ondanks sneeuwval goed bezocht!

Zaterdag 28 december 2014 heeft Team Lingewaard weer de Mini Roparun georganiseerd. Helaas leek forse sneeuwval roet in het eten te gooien maar besloten werd de wedstrijd toch door te laten gaan. Ondanks de slechte omstandigheden waren twee-en-zestig dames en heren naar Sportpark de Poel te gekomen om de 6 of 10 kilometer te trotseren. Opkomst was daarmee lager als voorgaande jaren maar was ondanks de slechte omstandigheden naar tevredenheid van de organisatie. 

Uitslagen zijn hieronder te vinden.
Heren 6 km
Heren 10 km
Dames 6 km
Dames 10 km


05-12-2014 Huur team Lingewaard voor Sinterklaas groot succes

Dit jaar heeft Team Lingewaard een nieuw initiatief in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de Roparun.
 De afgelopen weken heeft u Team Lingewaard kunnen inhuren als Sint en Piet. In de dagen voor en na 5 december is daar ook dankbaar gebruik van gemaakt.  


20-05-2013 Rotterdam is in zicht!


Het einde is in zicht. Nog een kleine 60 kilometer en dan zijn we hopelijk aangekomen in Rotterdam. Wat we leuk hebben gevonden is dat op elke rustplek, ook in de nacht!! bekenden van het team ons stonden op te wachten. Dat maakt het de hele tocht er toch een stuk leuker en gemakkelijker op. Nadat we uit Hardenberg vertrokken zijn we naar Rijssen gegaan, vervolgens in het altijd mooie Ugchelen gestrand en hebben we gedouched in Lienden. Dat was wel even lekker om weer fris de laatste dag tegenoet te gaan met natuurlijk het doel om te finishen in Rotterdam! Team 1 is klaar met lopen en ze hebben het geweldig gedaan, het is nu aan team 2 om de laatste loodjes te volbrengen. We hopen dat het droog blijft, tot dit moment hebben we nog geluk gehad met het weer en laten we dat nog even tot de finish zo houden. Geschatte aankomsttijd is rond 16.00 uur. 

Bedankt allemaal voor de reacties op facebook, twitter en in ons gastenboek. Dat helpt ons enorm om de pijntjes en vermoeidheden toch een beetje te vergeten. 
ROTTERDAM, WE KOMEN DE COOLSINGEL WEER OP STELTEN ZETTEN!!!!


19-05-2013 We zijn weer in Nederland 

Hallo allemaal, we zijn weer op vertrouwde bodem. Dat voelt toch altijd wat fijner al moet gezegd worden dat de route vanaf Hamburg tot de grens prachtig was. Heel anders dan starten vanuit Parijs, een stukje minder heuvelachtig en laten we het erop houden dat ze in Duitsland de straten en omgeving wat schoner houden als in Frankrijk. 

Op dit moment hebben beide groepen twee keer gelopen en is team 1 voor de derde keer aan het lopen. Behoudens wat stramme spieren gaat het tot nu toe goed. De motivatie is goed en sfeer is gezellig. Helaas had team 1 in het begin wat last van regen, lees de gehele eerste run maar daarna hebben we gelukkig geen regen meer gehad. Hopelijk zijn de weergoden ons tot Rotterdam gunstig gezind, we hopen erop. 

De start was trouwens heel anders dan in Parijs, we begonnen naast de parkeerplaatsen van voetbalvereniging Sankt Paulie en dat was toch wat kleiner dan we van Parijs gewend waren. De sfeer zat er echter als vanouds weer goed in tijden de start, zoals later ook op sommige foto's te zien zal zijn. Foto's zullen weer snel volgen.

Op dit moment zijn we in Hardenberg, waar we de eerste supporters hebben mogen verwelkomen. Hier zullen we tot ongeveer 18.00 uur blijven en dan onze tocht richting Rotterdam vervolgen. Hardenberg is tevens de plaats waar we het eten gaan nuttigen zodat we met goede moed de avond en nacht tegemoed kunnen gaan. Gemiddelde snelheid ligt rond de 12 km/u en we zullen als we zo doorgaan morgen rond 14.00 uur in Rotterdam aankomen. 

Volg ons ook op twitter en ook op de site van de roparun.nl is ook een stukje over ons team te lezen. Een interview met Manfred en waarom we al vijf jaar deelnemen aan dit geweldige avontuur. Graag tot de volgende update!!!18-05-2013 We zijn er klaar voor


Goedemorgen trouwe lezers. Team Lingewaard is er klaar voor, na een gezellig etentje gisteravond is zojuist het ontbijt naar binnen gewerkt. Voor ieder wat wils en genoeg energie tot ons genomen om er een mooie Roparun van te maken. Vanochtend kwam de regen even met bakken uit de hemel maar wat nu valt kan straks niet meer vallen!!

De sfeer zit er goed in, het team is gezellig en eigenlijk mag de run voor ons wel beginnen. Voorlopig is dit even de laatste update omdat we zo dadelijk geen gebruik meer kunnen maken van het Wifi netwerk van het hotel. Zodra we Nederland binnenkomen, volgens het schema op zondag laat in de ochetnd, zullen jullie weer op de hoogte gehouden worden van onze ontwikkelingen. Hieronder nog wat foto's van gisteren en vanochtend.
 


17-05-2013 Team Lingewaard is aangekomen in Hamburg!

Met enige vertraging is Team Lingewaard in groepjes aangekomen in Hamburg. Ging het in het begin voorspoedig, de laatste 60 kilometer ging gepaard met veel vertraging omdat de snelweg richting Hamburg volledig was afgezet. Was er eerst verbazing, achteraf bleek dat een motorrijder van de organisatie van de Roparun door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

Dit treurige bericht deed ons afvragen of de Roparun wel door zou gaan maar al snel werd duidelijk dat de Roparun gewoon doorgang zal vinden. Team Lingewaard wenst de organisatie, familie en vrienden van de verongelukte motorrijder veel sterkte toe in deze periode. 

Door de vertraging kwam het laatste team pas omstreeks 20.30 uur aan bij het hotel. Duitsland blijkt het beter geregeld te hebben met de boekingen want dit jaar geen overboeking. Mochten we de afgelopen jaren in Parijs op zoek naar een nieuw hotel, ditmaal was daar geen sprake van en namen we snel intrek in het mooie hotel. Nu, ongeveer 23.30 uur hebben we gezamenlijk gegeten en zijn we richting de hotelkamers vertrokken. Een goede nachtrust en het is zover.... Roparun 2013 zal van start gaan. Starttijd is 14.44 uur en wij hebben er zin in. Weltrusten allemaal!

17-05-2013 Team Lingewaard is vertrokken!!!

Team Lingewaard is vertrokken naar Hamburg. Voor de eerste keer vanuit Hamburg en voor de vijfde keer in totaal zal Team Lingewaard meedoen aan de estafettewedstrijd richting Rotterdam. Nadat een goed ontbijt is genuttigd bij Marten van de Ploeg, een indrukwekkende minuut stilte in acht was genomen voor de onlangs overlegen Margriet Jordense, oud teamlid van Team Lingewaard en Manfred in het zonnetje werd gezet voor zijn bewezen diensten de afgelopen 5 jaar, vertrok het team richting basisschool Marang. 

Zoals in een eerder bericht te lezen was hebben de basisscholen in Angeren en Gendt een sponsorloop gehouden om geld in te zamelen voor de Roparun. Om 8.45 uur werd het team luid ontvangen door de kinderen van de basisschool en werd op een leuke manier bekend gemaakt wat het bij elkaar gelopen bedrag is geworden. Nadat Manfred symbolisch met briefjes van €100,- het totale bedrag in ontvangst nam, kreeg het team een cheque met het totale bedrag van maar liefst €2200,-. Een geweldig resultaat en langs deze weg wil Team Lingewaard alle kinderen en leerkrachten bedanken voor de inzet. 

Op dit moment is het bedrag wat in Gendt is opgehaald nog niet bekend gemaakt maar zodra dit bekend is zal dit op de site worden geplaats. Houdt de site de komende dagen in de gaten, Team Lingewaard zal de lezers op de hoogte houden van de ontwikkelingen tijdes de Roparun. 

Inmiddels zitten we op de snelweg richting Enschede om daarna de duitse grens over te steken richting Hamburg. De sfeer zit er al goed in, het hele team heeft er zin in en we horen de wienerschnitsels al roepen. We zijn benieuwd of we dit jaar wel in het geboekte hotel kunnen overnachten en niet weer een ander hotel mogen zoeken wegens overboeking. Foto's volgen!


26-03-2013 Lentekriebels Angeren

Zondag 26 maart was Angeren, en dan met name de Molenstraat, weer het decor voor Lentekriebels 2013. Was de editie van 2012 nog met een aangename temperatuur van ongeveer 20 graden, deze editie was beduidend kouder met een temperatuur van rond het vriespunt. De oostenwind bracht de gevoelstemperatuur echter ver onder het vriespunt. 

Nadat een groep op zaterdag al de nodige voorbereidingen had getroffen waren enkele leden van Team Lingewaard op zondag ook vroeg uit de veren om de laatste voorbereidingen te treffen voor deze dag. De dag die wederom in het teken zou staan om geld in te zamelen voor het goede doel. Trekpleister was, zoals ook voorgaande jaren, de spinningmarathon. Ondanks de kou een groot succes maar ook de lotenverkoop verliep voorspoedig. Daarnaast waren er ook nog allerlei spulletjes te koop en was er gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen. Uiteindelijke opbrengst na deze dag was een mooie €2000,- dat kan worden bijgeschreven aan het totaalbedrag van Team Lingewaard. Alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, hartelijk dank voor de bijdrage in welke vorm dat ook is geweest.


alt alt

alt alt

 

17-03-2013


Onlangs reikte ons het droevige bericht dat Margriet Jordense, oud teamlid van Team Lingewaard is overleden. Ongeveer 2 jaar geleden werd bij Margriet kanker geconstateerd en helaas heeft ze de strijd niet kunnen winnen. 

Team Lingewaard wenst Ed, Kees, Monique en verder familie en vrienden veel sterkte toe in deze zware tijd. 


26-01-2013 Basisscholen Angeren en Gendt lopen voor de RoPaRun!

Onlangs is ons het geweldige bericht binnen gekomen dat zowel basisschool Marang uit Angeren als basisschool de Vonkenmorgen uit Gendt haar sponsorloop in het teken te stellen van de RoPaRun. De sponsorloop in Angeren zal plaatsvinden op dinsdag 23 april en de sponsorloop in Gendt op vrijdag 19 april. De opbrengst komt deels ten goede aan Team Lingewaard dus langs deze weg wil team Lingewaard alle kinderen alvast veel succes toewensen!


24-01-2013 Lentekriebels 2013 ondanks de kou wederom een groot succes!

Ondanks een staffe oostenwind met een gevoelstemperatuur van -10 of lager stond zondag 24 maart in het teken van de Lentekriebels. Team Lingewaard is tegenwoordig een vaste gast bij dit evenement om geld in te zamelen voor het inmiddels bekende goede doel. Waar het vorig jaar een temperatuur van ongeveer 20 graden was, moesten we het nu doe met een graad of 20 minder. 


Team Lingewaard laat zich daardoor echter niet uit het veld slaan en had weer diverse activiteiten, met als pronkstuk de spinningmarathon, georganiseerd. Aan het einde van de dag werd bekend dat er weer een geweldig bedrag van €2000,- is opgehaald. Aan alle deelnemers van de spinningmarathon, mensen die loten of een van de andere attributen hebben gekocht om Team Lingewaard te steunen... BEDANKT! Voor foto's wordt verwezen naar het kopje activiteiten --> verslagen.

Speciale dank gaat uit naar Paul en Wilma voor het beschikbaar stellen van de ruimte tijdens deze dag.


16-01-2013 Team Lingewaard neemt deel aan de halve Marathon van St. Anthonis

Zaterdag 16 maart hebben de lopers van Team Lingewaard deelgenomen aan de halve marathon van Sint Anthonis in het zuiden van het land. Daarnaast nam ook good old Gerard van Onna, tot vorig jaar loper van Team Lingewaard deel aan de deze wedstrijd in Noord-Brabant.

Mart van Onna behaalde in de categorie M50 (mannen 50 jaar en ouder) een mooie derde plaats met een tijd van 1.27.19. Mart, gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Uiteraard ook de felicitaties aan de andere lopers met het uitlopen van deze wedstrijd. De eindtijden van de overige lopers zijn hieronder te vinden:

Rene Roelofs: 1.27.19 (8ste plaats categorie M45)
Manfred v.d. Broek: 1.38.19 (32ste plaats categorie M40)
Bas de Ridder: 1.41.26 (32ste plaats categorie M40-)
Gerard van Onna: 1.37.55 (30ste plaats categorie M40)
Judith Nijenhuis: 1.50.48 (15de plaats categorie V40-)
Judith Kloppenburg: 1.53.04 (10de plaats categorie V40)

Nicole Hetterscheid: 1.55.47 (24ste plaats categorie V40-)
Paulien Rasing: 1.53.05 (11de plaats categorie V40)


alt alt alt

21-01-2013 Wijziging Team Lingewaard

Onlangs is ons het bericht binnen gekomen dat een van onze lopers, Ronny Scholten, niet in staat is om dit jaar met team Lingewaard deel te nemen aan de RoPaRun. Team Lingewaard betreurt maar respecteerd uiteraard het besluit van Ronny en bedanken hem voor de inzet die hij heeft getoond voor Team Lingewaard. 

Dat de verbondenheid groot is blijkt uit het feit dat al snel een vervangster bereid was gevonden om de vrijgekomen plek in te vullen. Judith Kloppenburg, lid van Team Lingewaard van het eerste uur heeft toegezegd dit jaar wederom deel te nemen, nadat ze vorig jaar eigenlijk besloten had dit jaar niet deel te nemen aan de RoPaRun. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zullen we maar zeggen en we heten Judith natuurlijk van harte welkom bij het team en succes met de voorbereidingen. 


31-12-2012 Mini RoPaRun

Zondag 30 december was het zover, na weken van voorbereiding zou de hardloopwedstrijd voor het hele gezin, de Mini RoPaRun plaatsvinden. Waar zaterdag al enkele leden van team Lingewaard met de voorbereidingen op Sportpark de Poel waren begonnen, was zondagochtend om 8 uur iedereen paraat om de laatste voorbereidingen tot uitvoering te brengen. Buiten een stevige wind waren alle ingredienten aanwezig om er een mooie loop van te maken, en achteraf kan gezegd worden dat dit zeker het geval is geweest. Met een opkomst van 154 deelnemers was het een groot succes. Bij de kidsrun waren 27 deelnemers in totaal aanwezig en het fanatisme spatte er bij onze jonge loopfanaten vanaf. Inmiddels was de inschrijving van de volwassen loop al in volle gang en de animo was dermate groot dat het onze verwachtingen overtrof.

Na de inschijving hadden 70 deelnemers zich opgegeven voor de 5,5 kilometer (1 ronde) en 57 deelnemers zouden de strijd aangaan met de 11 kilometers (2 rondes). De route liep via de Kampsestraat richting de Betuweroute, onder de tunnel door richting de Boerenhoek en daar aangekomen weer linksaf richting Angeren via de Lodderhoeksestraat. 

De sfeer was geweldig, de aanmoedigingen bij de start/finisch waren groot en de voldoening van de deelnemers nadat ze de finishsstreep hadden gehaald was mooi om te zien. Uiteindelijk kan er maar 1 de winnaar zijn maar voor Team Lingewaard zijn jullie allemaal winnaars. Zonder jullie was deze loop nooit het succes geworden zoals deze nu wel is geweest. Nogmaals dank en voor foto's kunt u in de menubalk aan de linkerzijde op 'Foto's' klikken. 


31-12-2012 Mini RoPaRun groot succes!


Zondag 30 december is na een aantal jaren afwezigheid de Mini RoPaRun gehouden. Een hardloopwedstrijd waarin de deelnemers een afstand van 5,5 of 11 kilometer konden afleggen en waar de opbrengst geheel ten goede zal komen aan de RoPaRun. Naast een run voor de volwassenen was ook de jeugd niet vergeten, en was er een speciaal parcours uitgezet op sportparkt De Poel, thuishaven van Sv Angeren. Met 154 deelnemers mag deze run als een groot succes worden gezien. De winst bij de 5,5 kilometer voor de vrouwen ging naar Sylvia van Mullem uit Bemmel in een tijd van 24.24 en bij de heren ging de winst naar Stefan Jansen uit Angeren in een mooie tijd van 21.18. Op de 11 kilometer was bij de vrouwen Judith van Belkom uit Huissen met 53.42 de snelste en bij de heren ging Jos Breuer uit Huissen er in een tijd van 43.16 min. met de winst vandoor.

De opbrengst van deze dag was minus de kosten € 767,35 en dat is natuurlijk een geweldig bedrag! Alle deelnemers hartelijk dank voor de deelname. Voor een uitgebreid verslag inclusief foto's wordt verwezen naar het kopje 'activiteiten'. Voor alle uitslagen kunt u klikken op onderstaande links. Let op, de uitslagen zijn onder voorbehoud van typfouten en helaas zijn 3 deelnemers over de finisch gekomen waar de tijdwaarnemers geen tijd van hebben genoteerd. Onze excuses daarvoor.

Uitslag kidsrun geselecteerd op rugnummer:
www.031lingewaard.nl/website/files/Kidsrun rug.pdf

Uitslag kidsrun geselecteerd op tijd:
www.031lingewaard.nl/website/files/Kidsrun tijd.pdf

Uitslag 5,5 kilometer geselecteerd op rugnummer:
www.031lingewaard.nl/website/files/Uitslag 5_5 km rugnummer.pdf

Uitslag 5,5 kilometer geselecteerd op tijd:
www.031lingewaard.nl/website/files/Uitslag 5_5 km tijd.pdf

Uitslag 11 kilometer geselecteerd op rugnummer:
www.031lingewaard.nl/website/files/Uitslag 11 km rugnummer.pdf

Uitslag 11 kilometer geselecteerd op tijd:
www.031lingewaard.nl/website/files/Uitslag 11 km tijd.pdf

Prijswinnaars per categorie:

www.031lingewaard.nl/website/files/Prijswinnaars.pdf

09-12-2012 Huissen bij Kaarslicht succesvol verlopen


Huissen bij Kaarslicht, gehouden op zaterdag 8 december is voor Team Lingewaard succesvol verlopen. De opbrengst van deze avond is €241,50 en daarnaast zijn er ook nog 147 loten verkocht. Voor een kort verslag inclusief de eerste foto's wordt verwezen naar het kopje 'activiteiten'.
 

9-12-2012 Huissen bij Kaarslicht

Zaterdag 8 december stond in het teken van Huissen bij Kaarslicht. Al enkele jaren is Team Lingewaard present bij dit evenement om de Roparun onder de aandacht te brengen maar ook om geld in te zamelen door middel van het verkopen van allerlei verschillende spulletjes. Daarnaast is Huissen bij kaarslicht een eerste mogelijkheid om de loten aan de man te brengen. De dag begon om 15.00 uur waar de eerste groep begon met het opbouwen en inrichten van de kraam. Deze kraam mochten we ook dit jaar weer bij DA Berendsen opzetten en gebruik maken van onder andere de stroom en keuken waarvoor dank. 


alt alt

Rond 17 uur, toen het begon te schemeren werd het al wat drukker en werden de eerste loten en spullen uit de kraam verkocht. Inmiddels was de kerstman ook gearriveerd om koekjes aan de aanwezige kinderen uit te delen. De 'middaggroep' werd om 18 uur vervangen door de 'avondgroep' welke tot 21 uur bezig zijn geweest om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Roparun. Het resultaat aan het einde van de avond was een opbrengst van €241,50 voor het verkoop van de spullen uit de kraam en 147 verkochte loten. Het was een koude maar droge middag/avond en de verschillend terrasverwarmers en andere heaters hielden het team en voorbijgangers lekker warm. Alle mensen die loten of een van de spullen uit de kraam hebben gekocht hartelijk dank!!

alt alt09-12-2012 Update website


Inmiddels is ook de pagina van Team031 bijgewerkt. Door in de menubalk aan de linkerzijde te klikken op 'Team031' stelt het team zich aan jullie voor. 


26-11-2012 Vooraankondiging mini-RopaRun


alt

1-11-2012 Team Lingewaard neemt in 2013 wederom deel aan de RoPaRun!

031 Team Lingewaard zal in 2013 wederom deelnemen aan de ROPARun. Na een aantal keer vanuit Parijs te zijn gestart is besloten om in 2013 vanuit Hamburg richting Rotterdam te vertrekken. 


Team Lingewaard heeft een gedaanteverandering ondergaan, zo hebben enkele teamgenoten besloten in 2013 niet meer deel te nemen en hebben daarvoor zijn enkele nieuwe maar ook oude vertrouwde leden bereid gevonden om het team weer compleet te maken. 
 

Laatst aangepast op zaterdag, 11 november 2017 15:52